Anotace: Autor vzpomíná na své zážitky.
Veslaři
Při plavbě kolem
mysu Dobré naděje
my veslaři jsme
veslovali z plných sil
bylo teplo a nebe
bylo krásně modré
když soudruh průvodčí
nám oznámil
že kapitán
jenž chodil po palubě
celý zachmuřený
chce po obědě
lyžovat na vodních lyžích