Anotace: Naštěstí nevíme, jaký osud nás čeká a kolik času nám zbývá.
Sbírka: Mozaika života
Dovolím si mírně nesouhlasit, má dáti dal musí souhlasit, kdyby chyběl halíř, je třeba ho vyčarovat, ono to často vypadá, že princip bilanční kontinuity v životě neplatí, ale možná je to jen tím, že člověk nezná všechny souvislosti, konečné a počáteční stavy na sebe musí navazovat dycky... jinak bezvadně napsané. :-)
27.09.2016 04:40:18 | Iva Husárková
Díky za komentář a za odborné pojmenování. Moc se mi líbí
ten pojem "princip bilanční kontinuity" v aplikaci na život.
Úplně souhlasím, že i v životě to platí "do haléře". Nejsem
ekonom, ale i naši předkové to věděli, jak vyjadřují jejich
úsloví, např.: Každej se dočká, někdo si počká. Na každýho
jednou dojde. Za všechno v životě se platí.Svůj účet si každej
píše sám. Do hrobu si to nevezme a co si nakradl, jeho děcka
rozházejí... a taky Bible připouští,
že některé "hříchy" trestá Bůh na dětech a jejich potomcích.
Že by ta bilanční kontinuita přecházela i přes generace?
Jak pozoruji život kolem kolem sebe, řekla bych, že něco na tom
bude. Nejen tresty, ale i odměna na dětech někdy platí, vždyť
dříve chudí lidé děkovali za pomoc slovy: Pán Bůh Vám to oplatí
na dětech. Zdravím srdečně. Beáta
28.09.2016 11:28:08 | Beáta