každé ráno
se v zrcadle díváš na unavený obličej
kdybys tak viděl někoho jiného
řekneš mu -
odpočiň si
zavři oči a nech se unášet
pulzujícím oceánem a vůní soli
čas tě děsí
a tak po příchodu domů
schováváš hodinky do krabice
telefon pod polštář
neusmíváš se
protože jsi konečně sám
přeješ si vydechnout
vydechnout tu tíhu v plicích
místo toho nasáváš dehet
a klepeš se při představě
že tě někdo zase zradí
kdybys tak viděl někoho jiného
obejmeš ho
a políbíš ho do vlasů
tak se nediv
když to udělám já