Rozpočítadlo pesimistovo
Jedna, dva, tři, čtyři, pět,
jak je zvláštní tento svět.
Deset, devět, osm, sedm,
namočí ti ústa v medu.
A kdo ty lži nestrpí,
ten se v med utopí.
Rozpočítadlo optimistovo
Jedna, dva, tři, čtyři, pět,
překrásný je přec náš svět!
Deset, devět, osm, sedm,
pokud nemáš srdce z ledu.
Když svět budeš v lásce mít,
překrásně si budeš žít!
Rozpočítadlo realistovo
Jedna, dva, tři, čtyři, pět,
jsem rád, že je ten náš svět
Deset, devět, nejsem debil,
jelikož bych bez něj nebyl