Uchopit pocit, co se lepí
na paty, když je den tak šedý
když mraky k zemi táhnou nebe
pocit, že na duši tě něco zebe
Snad vypsat se z té zemské tíže
dát tvar těm pocitům beztíže
jen kapky notu veršům dají
na parapet rytmus vyťukají
Papír je čistý, nepopsaný list
co čeká na tužky jemný stisk
básníka, co píše na něj tuší
když verše v kapkách prší
...a kapky skládají se na list papíru
- pro lásku, pro smutek, pro víru...
Moc hezké, Vlnko :)
16.08.2020 09:53:06 | Emily Říhová
A přesně tak se i děje
...na papír po kapkách
svojí duši básníci pouští.
Snaží se najít a vrací zpět,
co je těší.
Moc pěkná milá vlnko. *ST;-)
15.08.2020 19:38:12 | jenommarie