Stejná řeka už je pryč
jsi dál, to dobře víš
tak jenom koukáš ze břehu
do stejné vody, nechceš už
Jak zastavil se tady čas
v koleji stejné jedeš zas
nehybný zdá se i ten vzduch
není tu vůbec žádný vzruch
Jsem ráda za ten okamžik
že připomněl mi, je čas jít
rozkryla se tak minulost
připadám si jak cizí host
Na oslavu do minula
jen na chvíli jsem vstoupila
...
nová je cesta života
Do stejné řeky nikdy nevstoupíš
Vždy na novou cestu vykročíš...
Moc hezké Vlnko :)
27.08.2020 23:36:40 | Emily Říhová
Dozrají kroky..k nakročení..vždy to chce svůj čas. ;-) *ST Pěkná řeka
27.08.2020 20:43:10 | jenommarie
„Nemůžeš vstoupit dvakrát do téže řeky – ale to neznamená, že zbytek života musíš strávit na břehu.“
jinak máš i příhodnej nick k básni VLNKO .)
27.08.2020 16:43:42 | xoxoxo
Nazval bych to Prozření :) Pěkné, Vlnko..
27.08.2020 16:03:47 | Knoflík