Anotace: Některé křivdy budou ve mně pořád.
Pamatuji si to doteď
První třída o velké přestávce
Jedlo se ve skupinkách
u nejoblíbenějších stolů
Kastovní systém už od dětství
Víte, nikdy jsem nebyla oblíbená
ale jednou mě tam
jedna holka vzala
asi jako důkaz přátelství
Tehdy v té době
vědělo se o každém vše
i o jeho rodině
a obzvlášť když se někdo lišil
Sedla jsem si k nim
hrdě jedla svačinu
užívala si tu poctu
a to, že nejsem sama
Pak mi ten bílý jogurt kydnul na triko
A do ticha se od ní ozvalo:
Je vidět, že jsi fakt její sestra
Od jídla jsem ušpiněná pořád.
Ale k tomu stolu?
Už jsem si nikdy nesedla.
v první třídě jsem byl o velké přestávce venku...seděli jsme v trávě jedli sváču a o křivdách nevěděli nic...dodnes rád sedávám venku...
08.03.2021 15:56:29 | enigman
smutné, já ve svém dětství měla to štěstí, že mě brali všichni, inu, ještě nebyly kasty, alespoň mezi dětmi
21.02.2021 10:26:45 | Aramgad