Anotace: písňový text
1/
Všude sucho, jenom prach
nepršelo už sto let
to z říček voda zmizela
a z jezer jakbysmet
slunce na to zběsile
připaluje z oblohy
často mě však zazebe
to popel studí do nohy.
2/
Bylo naší odměnou
bezstarostně tady žít
teď odřeniny v kolenou
nás nutí hrozně klít
sami sobě záhubou
nenažraná malá veš
co slíbili jsme Pane můj
to všechno byla lež.
Ref:
Tak mě cestou provázej
ať nejdu nikdy sám
ještě se mnou chvilku pojď
ať nejdu nikdy sám
má cesta vede domů snad
tam najdu vždycky ráj
//: Dejte mi ráj, dejte mi ráj zde na Zemi ://
3/
Stále prší, sucha krach
vody je jak za sto let
do řek se všude vrátila
do jezer jakbysmet
slunce na to směje se
skáče dolů z oblohy
život časem mění se
střídá svoje polohy.
4/
Je teď naší starostí
usmívat se a ne klít
drobné šrámy zhojeny
teď zkusme v klidu žít
sami sobě nadějí
teď z volnosti se těš
dlouho vodu vylévals
teď pokorně ji střež.
Ref.
...moc mě to nezaujalo, ale je těžký psát písňový texty...;-)a netuším do jakýho typu hudby by se tenhle tvůj hodil...a jak by to který zpěvák pojal.
13.02.2023 15:58:37 | Marten
ČENDO - TYS ZDEJŠÍ STĚŽEJNÍ BARD... jo jo / a ne že ne Ty chlape jeden! /
ST*
13.02.2023 02:59:54 | Frr