Anotace: Je všechno jen jako anebo bo je vše naopak?
Unavená, paranoidní
Jak sytí tě strach,
v těch slovních hrách,
více nežli děsi v tmách.
Co je strom a co stromem zda se být,
co je úder k cíli, když prvý tuší,
že druhý hraje, protože se to čeká.
A jaký to je nedopustit se faulu,
nechtít vést z příma nit... ... to leká !
Raději chytit v ruky dým
a učesat vodám prameny.
Prvá zhasíná plameny
a odvrací se v tichý kraj.
Pozvedl bys nebe i zemi,
hory rozpulil ve dví,
našel nejhlubší taj.
A ta Druhá, ta snad hledá v tobě
znělé struny, nebo jen má šprým.
Však nejsi dobrým, nejsi zlým,
prázdné runy na cestách měsíčních.
Každý je tu sám, každý zůstane sám v prostřed vřavy.
Déšť šeptá svoje pásma, i ten vítr kadeřavý.
Jak mysl leptá a duši deptá, nač se nikdo neptá.
Tak řekni, zda ty květy jabloní, voní dnes jak loni,
když cukr mění v lep, mělký je dech, rty suchá step.
Plaší nežli laně, nehty tlačíš v dlaně
...a zbývá šest zázraků do snídaně