Anotace: ---
Ježek se probudil má žízeň víc než hlad
teplo už klíčí nažkou pod kabát a za vsí se modlí vítr s čerty
spánek uléhá do uší vrby
vplétá havranům do křiku stuhy
holými pažemi
chuť jara co řve a křičí
pod pasekou hořká chuť mlíčí
nechci se ti zdát
Stýská se mi
kupuju obrazy se tmou
abych mohla zhasínat světlo
---
stýská se mi
zima klesá do jara jak prodejná děvka
přemalovanými červenými rty
zem je mrtvým lehká
někdy se mi stýská
tvůj nespisovný dech
---
stýská se mi po lidech
Klidně budu zimu brát jako tu nejprodejnější děvku, jen ať klesne do toho jara hodně hluboko...a co nejdřív.
Moc ráda jsem se do tohohle poetickýho textu začetla, je úžasný, jak je cejtit člověčinou, naprosto obyčejnou, o to mně milejší.
21.02.2024 12:37:25 | cappuccinogirl
No super, teď se mi o tobě bude zdát:-)
Moc pěkná, S:-*
21.02.2024 06:37:54 | Žluťák