Anotace: ---
A nad tím vším odbíjí amen hodina páně s kanýrem baletek
zem je těžká po škorních návětrných kohoutů
černá tuš kurvy sníh
---
odložíš probuzený spánek po paměti vedle brejlí
a když se podíváš na stěnu ložnice
obraz se rozpije
každý den o hloubku výš podává jednu a tu samou vyšitou košilku
napiš mi jak slyšíš déšť
mokro na nohou houpá vlasy k úplňku
napiš mi jak voda proniká k očím
přes slzy
vypisuju úmrtní listy všem svým dravcům
ten můj je v urvaných písních ptáků
pod střechou stodoly
tam už nic nebolí
teplo se smráká do trusu kun
pod střechou stodoly
chomáček peří s červenou šňůrou okolo krku
piju slivovici
vzduch houstne podle chladu tmy
nastavíš zápěstí
své tělo do dětí
hůl o kterou se budou opírat
hustě popsané listy těžké opilou láskou se sukem něžné nenávistí
strom kérku a stín
co prokousne ti hrdlo