V pokoji na koberci
Položenej menší
A na něm malinkej
A na něm úplně malilinkatej
A na něm mrňavoulinkej
Koberečíček
A na něm hajáneček
S droboulinkejma kvítkama
A peřinka proužečkovaná
Připravený lože
Pro moji duši
Už se zvedá vítr
Hřmí