Anotace: Text na melodii: https://youtu.be/osZNQkfxEoQ?si=BhGwSFjBgJsjQGhc
Jdu světem sám,
tak proč rád ho mám?
Proč lásku ctím,
když ji nevnímám?
Jen těžko rým
na ní hledám,
falešně zní
když jí zpívám,
do moll ladím
své kytary,
už ani snít
mě nebaví.
Nejsem snad zlý,
či zbabělý,
když světem jdu
bez lásky sám...
Jdu světem sám,
tak proč rád ho mám?
Proč přátelství
tak rád střídám?
O samotě
se mi daří,
tvé přátelství
stesk neřeší,
fakt netruchlím
když tě ztratím,
za každý rým
znám dva lepší.
Nejsem krutý,
či sobecký,
když světem jdu
bez přátel sám...
Jdu světem sám,
tak proč rád ho mám?
Proč s rodinou
žít už nehodlám?
Užil jsem si
s ní krásné dny,
však ty časy
už minuly,
věř nejsem lhář,
jsem samotář,
mé nálady
vsákne polštář,
mé pocity
čas umrtví,
zodpovědnost
pivo utlumí,
ve svých verších
bol zanechám,
tak jedině
jsem sebou sám.
Nejsem svině,
či zoufalec,
když světem jdu
rodu prost sám...
Jdu světem sám,
tak proč rád ho mám?
Proč múza mi
radost nedělá?
Věřil jsem jí,
srdce jí dal,
oplácí mi
mou opicí,
tak piju dál
bych jí ukojil,
je na mě zlá
zadarmo nedá
mi mrcha nic,
tak piju víc,
nic neumí
když střízlivím,
zas pít musím,
sebe dusím
a múza má
je dál pyšná.
Jsem jen bohém
zlitej pivem,
když světem jdu
s tou múzou sám...
Jdu světem sám,
tak proč rád ho mám?
Proč se mi zdá,
že je to dar?
Neusínám
s depresí,
pivo mne
vždy umrtví,
vím, snad to zní
dost podivně,
že normální
to moc nebude,
nemůže být,
kdo by to chtěl,
takhle tu žít,
však ber na zřetel,
že nejsem tu
kvůli tobě,
já žit chci jen
sám pro sebe.
Své okolí
příliš nevnímám,
když světem jdu
se sebou sám.
Své okolí
příliš nevnímám,
když světem jdu
se sebou sám.
No
tak
co
už...