v lomu myšlenek

v lomu myšlenek

 

Někdy jsem zvíře

zvíře lapené do želez

do želez lesa

řve uvnitř mě

chvilka ve které utíkám

dokola všech těch kapek

aby se nerozbily

 

kam zastlat ráno?

zvíře odehnáno ze stopy zvířete

 je mrak se zemí bouřka?

je mrak s mrakem bouřka?

může být slunce schované v bouřce kámen?

je kámen muž?

 

poslední strupaté na stromě v dešti

chvilku králíček

chvilku perníkové srdce

                                                                                amen

barva stekla po opuce

ruce jsem ti nakonec nepůjčila

 

strupaté jablko v lomu

pták v dešti

hlad v dešti

jablko shnilé a strupaté

řekni sýr!            až na páteř

                               vycení ohryzek

rozbiješ kamenem barvu  

na louce se pase vůl

tráva je červená

 

zapomenuté horko stříhalo růže bez rukavic

přes díry po trní protekla voda

do tmy po povodni víc a hloub

vítr kužel lodní šroub

 

 

Autor Philogyny1, 20.09.2024
Přečteno 54x
Tipy 14
Poslední tipující: Ondra, agent, Ž.l.u.ť.á.k., cappuccinogirl, zase já, Rafinka, Pablo Kral, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

to musel být velký lom

21.09.2024 00:30:17 | agent

líbí

Skvělé dílo...
Nejvíce mne oslovily ty myšlenkové posuny ve druhé sloce.

20.09.2024 17:18:03 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí