Hřbitov plný květů smutečních a svic
Den Usebrání je tu, druhý listopad
Čísi děd a táta, naproti teta a strýc
letopočty, data narození i skonu.
Kousek od bývalé márnice
náhrobek s podobenkou
dívky rozesmáté zaujme Tě
ani nevíš proč, do oka Ti pad´
V místní hospodě
u piva a guláše se šesti
Ti stařenka s očima lesklýma
pohnutý osud mladé Anny
bezzubými ústy
u sklenky punče tiše vypráví
Stalo se to létě 78..
Hrozné neštěstí..
Opět zajímavé téma ze života a netradičně připomenutá památka zesnulých. Text odsýpá, žádné jinotaje,které by rušily dojem.
13.11.2024 08:15:04 | Admirál