ponorná...
sedět v ledově stříbřité vodě
chladné jako kámen
co dosahuje pod bradu
se změtí travin
až k očím
sedět v nehybné vodě
v nehybném vzduchu
s pokličkami mraků
temných jak kameny mlýnské
a přitom se dívat
jak se od severu žene bouře
cosi mi našeptává
jen klid klid klid chlapče
i tak všechno kolem sebe
proměňuješ
jak vypadala ta mokřina
před tím než jsi přišel?
nijak
pozoruj ji
až vylezeš z vody
zmrzlý a provinilý
daleko od domova
jen se dobře dívej
jak se voda uzdravuje
z tvé přítomnosti
nehojí si zranění
ale chystá se ti
znovu nabídnout
protože místo
aby bylo nebe temné
příště bude obloha jasná
a nebo taky ne
třeba bude bezvětří a pršet
nebo noc krajkou protkaná
to bys nesvedl
ani kdybys vymyslel tisíce zákonů
Přečteno 609x
Tipy 13
Poslední tipující: Malá mořská víla, Jort, Iva Husárková, Frr, Amonasr, Ruda Štola, Šípková Růženka
Komentáře (4)
Komentujících (4)