Anotace: Tak to umí jenom maminky
S láskyplným úsměvem
pohladila moji hlavu
rukou vonící vanilkovým cukrem
od pečení povidlových buchet
na čelo vtiskla polibek
a konejšivým hlasem
vyprávěla pohádku
pokaždé jinou ...
V tichu
a přítmí pokoje
kde z obrazu hleděla madona
s děťátkem v náručí
na okně voněly brusinky a zimnice
z kamen sálalo hřejivé teplo
její hlas zněl tak měkce
Doprovázel
sladké usínání
na vlnách lásky mateřské
lehounce vplula jsem
do říše snů ...
hajej dadej andílku náš malej*až se ráno probudíš z podpolštáře vášnivej sen zas vylovíš :-D*
20.01.2018 11:00:26 | Frr
Frr...děkuji za veršíky...zrovna si tak říkám co znamená slovo dadej ...a na nic nemohu přijít. nemá to něco společného s dudlíkem?
20.01.2018 17:58:29 | Anděl
U voňavé maminky je nám dětem nejlépe.
Snažím se být také voňavou mámou,
abych zůstala ve vzpomínkách na hřejivé
dětství. Tisíckrát ST* Andělko.
20.01.2018 08:32:51 | Šípková Růženka
Jo, vzpomínky na šťaSTné a bezstarostné dětství..
20.01.2018 08:19:47 | Yanek