Anotace: -Leviathan-bájná příšera kterou na konci tohoto věku světa pozřou spravedliví tohoto světa*** „ó červíčku Jiákobův nezoufej“ –z Izajáše
okna hospod svítila do tmy modře
jako odpočívající prosektura
připozdívalo se
jen uránie legendárního
Černobylu
uvízla ve zvětralém truňku
v podobě vymacerované Hvězdy Pelyňku
ale smaženice z radioaktivních hub
slibně voněla i chutnala po prvotním hříchu
a první nesmělé krůčky leukémie
přinášely jen slastnou únavu
podobnou té
co odmění zdatného milovníka
vydatným spánkem
když slibně prohýřil noc
ale po té jej záhy
počne rozežírat strach...
hleď jak světlinou mračen
vždy prosvítá cípek Milosti –
- zámotek znovu se rodícího SVĚTLA
- a tak
„ ó červíčku Jákobův nezoufej“
z nejčernějších temnot nocí
se už rodí nevídaná
nepojmenovatelná larva
jak dítě bájného Leviathana
neodháněj jí
když si Tě konečně najde
a oblíbí jako Tvůj věrný pes
h l a v n ě s e ne b o j
vždyť ta už kdysi
před Tebou
zbavila Joba
jeho ukrutných strázní
balzámem svého tajemného
poslání...
/ale na internetu se o ní
nedočteš.../
Jelikož lecos vím a lecos tuším, klaním se...:)
16.06.2019 21:25:06 | Dreamy
DREAMULINO, napadá mi, že bys mohla býti dobrou léčitelkou...vždyť už Tvá přítomnost ve světě je hojivá.....ale psst /nechci Tě ale přechválit červičí Dreamylatrií"/
:-D* :-)***
17.06.2019 01:19:29 | Frr
Tak to je dílo! Jedno z Tvých NEJ.
Naději můžeme zničit nevědomostí a strachem. Taková bezskrupulózní poetické potýkání se biblických pohledů, s alternativními a pragmatickými. Černobyl je uránie a nejen jeho přímě oběti, ale i ty "dlouho dobé" hledají marně vykoupení a odpovědi. Zde se rány jejich, s těmi Jákobovými, dají přirovnat.
Pozoruhodný exkurs, Autore*
14.06.2019 18:25:37 | šerý