Anotace: ***
Za noci Zmrtvýchvstání
magické světlo luny
zhoupne se nad jevištěm zahrad
v kankánech oslav
hrdélka ptáků úsvitu
nestačí nabírat dech
vítají ženy
pokoně jdoucí s olejem věčnosti
posloužit tělu uloženému k spočinutí
kdy
v úleku nad silou života
prchnou
z prázdného hrobu
v Něm i v Nich
totiž není místa
pro smrt
*
*
*
než pochopí
zaleje přijetím milosrdenství Zemi
sluneční korona...