Anotace: ... když zažijete dosud nepoznané...
Němý rozhovor
Dnes v noci mě (asi) poprvé oslovil…
Ptal se mě na věci, které už dozajista věděl
a já mu přesto lhal…
Podíval se na mě vyčítavě, a přece tak nějak s pochopením,
ale neřekl ani slovo, jen si prohlédl své rány a sklonil hlavu…
A zatímco se ve mně pral pocit studu s jakýmsi prapodivným mírem,
venku slzy padajících hvězd třísnily tvář oblohy,
cvrčci na potemnělé louce vydávali svědectví o radosti žití
a srna se srncem vyráželi svými kopýtky zamilovaná razítka na smlouvu věčné lásky…
Pak náhle svatojánské mušky zhasily své lampičky a svět podivně potemněl…
Pozvedl jsem oči; už tam nebyl, jen krev z jeho věčných ran, která po kapkách napadala do trávy, zrudla v slzičkách Panny Marie…
Tiše trpící, však nesoucí naději...
05.07.2024 22:21:37 | Asteroid