Anotace: ***
únor
rozkop mraveniště
bílých mravenců
jsou jich plné závěje
žel záludné jsou
jejich larvy
kdo po nich klouzne -
- natáhne se
a toho hned vztekle zeštípou
zatímco odpovědný
mravenečník nerušen chrní
jen aristokratický rypák
mu blazeovaně trčí
ze země
mravenečků si naberu
plné hrstě
udělám si z nich
báječnou zdravou šťavku -
- tak kyselou
že až k popukání...
když se zas v létě
vznesu ke žhavému nebi
budou mi z uší vyletovat
okřídlení bájní hmyzové
zimních vzpomínek..