Anotace: Záchvat touhy po autenticitě: rozhodl jsem se, že jak to napíši, tak to vyvěsím. Ani tečku upravit... ještě se mi ani ty nohy nestačily zahřát.
Vyrážím za město
vyhlédnout proutí
na pomlázku.
Sníh bílý, který až do očí bolí
je pryč.
Na holém kousku asfaltu
jsou skvrny po zimní soli.
Na nos mi přistála vločka
jenže než stačila zastudit
zbyla z ní jen kapka.
Do mokrých uší
kouše studený vítr,
mraky si courají po poli
rozcárané šosy.
Šlapu do břečky -
na špičce bláto,
do bot voda, co v dolíku stála...
Cahota,
řekla by máma
a jistě by se mi smála.
Ne - vlíd - no...
... a přece
je v siravém vzduchu
nějaký náboj...
Jsou v něm
nová mláďata,
svěže zelený kabát břízy,
jahody, prvosenky,
slunce...
a potom ještě...
Březen je siravý...
ale plný naděje.
Natahuji si suché ponožky.
Jedna báseň...