Anotace: Pro životní havárie je dobře, mít po ruce přítele.
P E C K A
Když přijde pecka od života
a v spleti zmaru cestu nevidíš.
Věř, že musí ustat každá slota
a svoji bárku do přístavu uřídíš.
Na cesty složité přátele je dobře mít.
Takoví se těžko získávají.
Však pomohou-li, je nikdy nezradit.
Oni často to nejkřehčí v sobě tají.
Není-li přítel, je jistotou, mít banku.
Nikoliv trezor plný zlaťáků, banku blízkých,
jež radu za šesták dají jak v pouťovém stánku.
Však měj se napozoru a děl dobré od nízkých.