Anotace: blahodárná trepanace.. /retikulární formace - pasáž v mozku, kde se údajně rodí sny, košmary - úzkostné sny/
o poledni jsem
usedl v Šárce
na lavičku s výhledem
na skupinu
zpřízněných borovic
do ticha
jsem rozlouskl
svoji leb
a položil na mísu ticha
modrého poledne..
přiletěl motýlek
a křidélkem zavadil
o šišinku mozkovou –
-hned se z ní odlouplo
pár šustících dračích šupinek
a z míšků
retikulární formace
vypadla klubka
opeřených háďat
košmarů
v travičce ožila
a ještě než je objevil
nenechavý kosík
stačila roztát výhní
pražícího slunce
kolem kráčel
znuděný kůň
a tak jsem mu
přenechal
celou svou otevřenou
hlavu..
vědoucí koník zafrkal
a cvalem s ní
na hřbetě
uháněl
kamsi za obzor
soboty...
Jak moudré jsou některé ztracené hlavy :o) Asi půjdu hledat koníka :o) Povedené milý Jiří :o)
22.06.2015 22:59:15 | Akrij8