Anotace: nějak jsem sity svý starý lásky v poslední době přifaustoval..ale ony zas časem frr* :-)*
vletěla ke mně
zavřeným oknem
jedna má stará láska
skoro vůbec
se přitom nepořezala
zajímavý bylo
že na střepech
místo očekávanejch
kapek krve
byl její rozflákenej stín
ani se na mě
skoro nepodívala
jen se rozhlídla kolem
a po chvilce sundala
ze zdi
stařičkou fotku
mýho praděda
je na ní v klobouku
s přimhouřenýma
lišáckejma očima
vypadá jak pobavenej
koňskej handlíř
odněkud z Haliče..
řekla mi
že si chce odnýst
něco na památku..
zrovna když jsem jí chtěl
navrhnout
aby zůstala
že s ní chci mít dítě-
a za chvilku to ze mě
taky hluše vypadlo
zakroutila hlavou
a měla se k odchodu
natáh jsem k ní ruku
aby mi vrátila tu fotku...
znovu zavrtěla hlavou
a klidně mi odpověděla:
„Jseš polykač ohně..
polykáš svý vlastní
hořící sny
ale ty tě už propálily-
včetně tvý duše..
mám ráda sny
co už nepálej
a jen když jsou černobílý“
...vyklouzla tiše z kvartýru..
..na chodbě
přede dveřma výtahu
jsem našel fotku-
ani nebyla moc zmuchlaná
ve sporým osvětlení
jsem měl pocit
že je barevná...
*
Vášnivost příchodu i plamenná řeč
prazvláštní host a chtivost, leč
dodán byl zároveň pocit barevnosti
za vaše dílo skládám hold v uctivosti
25.05.2017 02:09:29 | Dědek mrak
určitě je barevná, ale některé věci musí být jen černobílé, aby se v nich dalo číst, to, co je svaté... :)
24.05.2017 10:09:27 | Philogyny1
domnívám se, že svaté není nikdy černobílé-to by bylo příliš dogmatické
a přitom též neztravitelné a nezáživné..věřím, že, to co je nám svaté opravdu hýří až neskutečnými barvami a že se jej chytáme za cípy tajemství toho nejnádhernějšího zázraku....já vím,Svatko, že naše světy jsou rozličné a jejich respektování je mi rovněž svaté -je ze šťavnatých dužin plodů téže zahrady...:-DDD***
24.05.2017 11:25:10 | Frr
mám ráda staré černobílé fotky se svým příběhem, možná proto, a nové taky...
24.05.2017 13:20:41 | Philogyny1
Skvělá vyprávěnka, skoro jako by se to stalo:) Vyprávíš sugestivně.
24.05.2017 08:21:25 | Ragnell