Anotace: mým pražanům...neobvyklá "Pragenzie"**
přes tisíc let to hrozný město žije
tisíc let jeho přičinlivý bastardi
špinavý prachy bez ustání perou
tisíckrát ho rozzuřená řeka
spláchla s chutí z jeho břehů
tisíckrát vždy znova
povstala z bahna a kalu
nová líheň vzácně bodavých komárů...
Nejen komáři a bastardi.
Sedni na Kampu a dívej se do nebe:
malíři, básníci, herci. Kafka, Medkovi, Havel, Hašler, Švengsbír, Werich. A tisíce dalších... Ty například.
08.02.2018 17:56:44 | Pamína