Anotace: tintili-vantili*
na visuté hrazdě závrati
se předvádí červencový den
z devátého patra mi vypadlo oko
chtivě vytřeštěné do dáli
a tak tím zbývajícím
aspoň v klidu sleduju konejšivé mraky
tišící žízeň po azurovém bezčasí
lasička samoty se vkrádá do mé samoty
už zase
chtivě saje morek zkostnatělých vzpomínek
na hlavu si sypu popelník vrchovatě plný vajglů
že jsem se narodil jako vetešník snů,
jimiž se nanejvýš občas prohrabuje-z dlouhé chvíle
uondaný vyčpělý vítr,vracející se
po dlouhé cestě od jižních moří,
kde čechrával peří bělostných racků
a vyhrnoval sukně rozesmátých krasavic
tuším, že po obloze co nevidět vyplujou
koráby s poztráceným nákladem
démantů milostných nocí
od země se zdvíhá prach z popele po dávných vzplanutích
oharky vyhaslých svící z inkognita kdysi vášnivých budoárů
( na zapřenou )
a v ladných, takřka tanečních piruetách
vybledlých stínů
stoupají k lhostejnému nebi
...tak
teď půjdu, s úlevou zotvírám všechny skříně
a vesele se pozdravíme
se všemi věrnými kostlivci
-
no vida
nakonec mě čeká příjemný podvečer...
No kam až jsme se od tvé poetické reportáže dostali. Pupný nepupný, jistě ale radosti nakloněný vidím. Já sice už došlapala zpět, ale zase bez reportáže. Tak mám přivítání zvesela, děkuju. A podvečer bez kostlivců přeji, výraz zotvírám, nevím proč, mnou hned zatřepal. S dovolením si milý Frr reportáž uchovám, opravdu se mi velmi dobře četla, i představovala.
25.07.2020 19:53:00 | Vivien
Tedy Jiri, udelat reportáž z (devateho) patra, u ktere ucitim cely den od otevreni okna az po vrzani skrini a jeSTe za odmenu si spocnu u pristavu tam kdesi daleko, tak to jsem si ráda a znovu.
Az na ty vyhaslé svice a lhostejne nebe, to budu delat, ze jsem jako necetla :-) tintili-vantili* z Velehradu zdravi Vivien.
25.07.2020 16:09:04 | Vivien
do Velehradu z mikropidibyt-ku v devátém patře skajskrejpříku na Red Hill /Červeném Vrchu/ Tě zdraví, milá Vivien,přehřátý Frr-jenž má okna na západ a pořád je horko a já jsem bohužel stále ještě dosti pupný***i hi híííí :-D* :-)*
25.07.2020 19:30:18 | Frr
Dnes poněkud delší dílo... a bylo co číst. Hodně příjemná chvíle četby**
"Tuším, že co nevidět vyplujou
koráby s poztráceným nákladem
démantů milostných nocí"
(Prostřená lahůdka - mňamm)
25.07.2020 12:25:54 | šerý
soukmenovče milá, jen ať po ní nedostaneš větry....buď opatrnější...
přeju Ti Karle pěknej víkend+dnes pochopitelně ŠÁBES ŠALOM*
:-D* :-D*
25.07.2020 14:01:14 | Frr