Anotace: ............
každodennost banalit pochrupuje
v jalovém závoji na márách
a do toho bába vzrušeně
hubuje na dědka
✴
.........utratit, ukamenovat, voběsit, zastřelit
a hodit do žumpy.....
✴
dědek pokojně umetává
cestičku k hrobu
voskuje rakev, víko i bělošedý knír
✴
nazejtří už chvátá pohladit zahrádku
perličky rosy vetře do dlaní
a už vidí mávat druhý břeh
honem, honem než se rozplyne
✴
jenže druhobřehý zvon
jemně cinkne dědka do zasněné hlavěnky
a zazvoní mu do uší
✴
Teď ještě nééé!
utíkej domů
bába ti šacuje kapsy
kde máš na pivo
Já nešacuju. Pak tahám papírové z bubnu pračky a ty kovové dělaj rády neplechu...tak ti nevím...
16.03.2018 21:17:08 | Philogyny1
Teď abych se bála stárnout, vážně jsme takový?
Ještě bych k tomu tvému výčtu přidala..."naposledy pomilovat":))
A kapsy šacuji už teď, když dávám prát oblečení
a od doby, co má manžel příruční brašničku nejen
na doklady, už to praní tolik nevynáší:))
16.03.2018 10:04:29 | Dreamy