Anotace: smažená pštrosí vejce nabízím i navrátivší se Lajce*
jsem zasněný troglodyt
co ve své jeskyni
šumlujících slov
v záblescích věků
schovává
zdomácnělého nevýra
s velikou hlavou
připomínajícího
zazděného utopýra
razíme tu mince
zlata času
ještě s jedním
brejlovcem svinutým
do klubíčka
jehož jsem
prohlásil
za bratříčka
houpáni rytmy
podzemního třasu
zveme vás
všechny svět-áky
na smažená vejce
ze zbloudilého pštrosa
který se k nám nedávno
po hlavě též propad
a docela
do naší společnosti
jeskynních hovísků
dobře zapad....