Anotace: bolí mě hlava
řekni mi proč
ptáci tolik křičí
pračka je tak hlasitá
a sporák tak syčí
a proč
sousedi tak třískaj' talířema
a hrkaj' židlema
a proč ten soused tak řve
a taky mi
prosím
řekni proč
při snídani tak mlaskáš
a hudbu máš tak nahlas
a proč máš pocit, že užívat si
znamená bejt nesmyslně hlasitej?
/nebuď suchar, Petře!
řekni mi
proč
mám v hlavě skoro stejně nepříjemnej
a trochu děsivej šum
podobnej přijíždějícímu vlaku
a řekni mi proč
mi tohle fakt vůbec nevadí
a i si trošku užívám
kouzelný melodie rámusu
a směšný množství adrenalinu
a riziko neslyšící vidiny mě
jak se tak ptám, tak pomalu zjišťuju
že ta potřeba neustálýho zjišťování vlastně není tak důležitá
že mě zas tolik nevzrušuje
a čím dýl ji řeším
tím míň ji řeším
bylo by fajn
kdybys mi radši už nic neříkala
asi mi to takto stačí
asi to nechci vědět
/tupohlav