Anotace: -
Chci mít podíl na tvém štěstí,
třením nabít unavené elektrony,
které dříve
hlasitě šimraly.
Vdechovat letní ozvěny i přes
jinovatku na rtech
a v dlani
tisknout příslib vůně kosatce.
Chci cítit teplo z jistoty
rozprostřené na polštáři vedle tebe,
přenést si tu ranou radost z tady a teď
až do večera.
...moci tak usínat s vírou,
že se zítra nic nezmění,
že mě čeká stejný polibek,
stejný pohled.
Chci být naivní.
*
Slaďárny mě nebaví, ale musim uznat, že píšeš dobře. Jen bych dala jiné téma.
23.08.2014 17:36:18 | ZNKw
Díky. Jo, je to řekla bych až přeslazený. Ale v tý době jsem prostě měla (teď už spíš nepochopitelnou) potřebu to takhle napsat.
23.08.2014 19:18:29 | innominata
Souhlasím s R. M.
Pěkně napsané.
06.01.2013 23:14:42 | muchomůrka bílá
Tvá báseň se mi líbí. hlavně obsahem,
nemyslím, si, že chtít jistou je naivita,
může to tak vypadat, ale člověk potřebuje jistoty,
držet se nějakých pravidel,
a pak může být šťastný.
RM:
03.12.2012 12:10:25 | Robin Marnolli