Anotace: nutnost vyplnit anotaci mě vždy uvádí do rozpaků
Martino,
Tvé oči jsou jako dva podšálky na čaj o páté
vpíjím se do nich v přítmí zahradního altánu
Krajina mlčí, ptáci tiší větve, aby snad nevhodně nešustili,
opíjíš mě čajem
A když přikládáš šálek ke rtům, k těm růžovým malým rtíkům,
i vánek zmlkne, aby tě slyšel jak srkáš