Anotace: ... občas je obsah skryt mezi řádky ...
Je zvláštní pociťovat blízkost a nemoci se obejmout.
Je zvláštní vnímat, co vše jsme zažili a teď jsme cizí.
Je zvláštní ta dálka blízkosti.
Včera jsme ještě byly děti.
Hrávaly jsme si na dvoře, služebnictvo nás obsluhovalo a všechny naše chůvy nás milovaly.
Byli jsme šťastní.
Poslouchaly jsme dospělé a smály se všemu, co vymysleli.
Jedly jsme u jednoho stolu a mrkaly na sebe.
Celé dětství nás provázely zvuky vážné hudby.
Dozvuky slyšíme i teď.
Posloucháme se stejnou vášní a zápalem jako tehdy.
A rozumíme tomu.
Je to zvláštní pocit - vzpomínat na to.
Dává mi to pak celé smysl.
A ty, ani netušíš.
Chápeš to - iracionálním způsobem, jak jsi řekl.
Je to jen blízkost minulosti, co k nám promlouvá.
Je to jen pokračování toho, kde jsme tehdy přestali.
Tam, u kostelíka s batohy na zádech, kde jsme se naposledy loučili.
Byli jsme rebelanti - svoji, sami, sebou.
SVOBODNÍ UTEČENCI.
A možná proto ti tak rozumím.
A možná proto promlouvám i přesto, že neodpovíš.