Anotace: Jeden z frustrujících problémů vztahu na dálku.
Sbírka: Vztah na dálku.
Nechápu to, víš?
Proč to tak je.
Je to špatné nebo dobré?
Jak to mám zjistit,
Jak to mám vědět.
Proč mi to neřekneš?
&
Copak to nevidíš?
že já nevím.
Copak to nevidíš?
v jaké jsme situaci.
Sedíme v černých pokojích plných prachu
a prasklin.
&
Copak to nevidíš?
že oba sedíme v temnotě.
A přestože oba máme každý svůj velký pokoj
pouze pro sebe,
Jsme uvězněni v klaustrofobickém
kruhu.
&
Copak to nevidíš?
že naše pokoje nejsou ve stejném domě.
Nedotýkají se, Nevidí se.
&
Copak to nevidíš?
že ty jsi mi dal sílu vylézt z
kruhu
a podívat se z okna, doufajíc,
že tě zahlédnu.
Copak to nevidíš
že strádám
pokud nedohlédnu?