Trumpetista
O trumpetistech se lidové prý říká,
že bývají skromní.
Houslisté naopak, bývají prý virtuózové významní.
Jak poznáme houslistu od trumpetisty ?
Hrají noty své, stejné.
Jejich tóny, zvuky nástrojů jejich,
houslí a trumpety, bývají však rozdílné.
Tím, že sledují je, noty své,
však splynou spolu, v tón jeden.
Sledovat noty své je významné.
Správně noty hráti, neuhýbati,
Lásku sledovati,
nechtít víc.
Pak můžou hudebníci různých sfér,
národností, opatrně noty své hráti,
neuhýbati, a líbit se budou všem.
Jako tón jeden.
Pak budou hudebníci různých sfér,
světa krajů hráti,
znít, jako mince nerozdílné zvuk,
její rub a líc,
kterou nerozdělí nic.
Slyšet ten zvuk,...
slyšet ten tón...
...Co přát si víc ?
Přečteno 339x
Tipy 1
Poslední tipující: Iva Husárková
Komentáře (0)