Anotace: ??? Dnes o Lásce s otazníky...neboť, jak se zdá, ,,Co kraj, to jiný mrav. Jinotaj." Verše jsou napsány dnes však, v zemi České, naší.
Jak se dá věřit Láska ?
Dá se věřit Láska ?
Dá se cítit. Láska.
Když muže Laská.
Dá se věřit ženě její Láska?
Jak se dá věřit ženě její Láska ?
Uvěřit ?
Uvěříš ?
Prohloupíš. Rozum ztratíš.
Neuvěříš ?
Ztratíš.
Co je to víra v Lásku ?
Nebeské zdání ?
Klam snad ? Klamání ?
Snění, blábolení ?
Láska je cit Nebeský.
Je jako chmýří lehounké.
Jak vidím, i přelétavé, až téměř nicotné.
A tak věřím v Lásku svou, v srdci svém.
Nikoli ženám, blábolům.
Lásku svou dávám.
Když komu mám.
A když nemám, nevadí.
Pro sebe si ji ponechávám.
A jen zlehounka ji světu, ženám, posílám.
Dnes krásný úplněk svítí.
Přítel můj skvělý.
Z něj pryští Láska, je milý, věrný.
Mé poděkování slyšel dnes.
Díky mu, měsíčku.
Žehnám mu, s Láskou Nebes,
s díky ženám všem, spadlých z Nebes.