Anotace: ***
Chtěla jsem najít skulinku,
Kterou se protáhnu na
Druhou.
Mrtvou,
Čistou stranu.
Že se nebudu muset zabít,
Ale něco zabije mě.
Ta myšlenka, že budu mít druhou šanci,
Udělat to vše nanovo, líp
Hrozivě mě lákala,
Tahle skulina.
Ale změnila jsem názor.
Místo toho hledám skulinku
K životu.
Lepšímu.
Živýmu.
Budu hledat rým bez tebe.
Lepší šťastná próza,
Než ubohá poezie.
Že jo?
Jednou třeba přijde něco,
Co mě nadchne a
Rým bude poskakovat kolem,
Mávat ručičkama,
A čekat na polapení.
A v tu chvíli tam budu,
Milovat sebe,
Jeho,
I ten neposednej rým.