Anotace: kéž též pro čápy
Oči pro kočku
Ubohý, milý člověče..,
voda mnohá odteče..,
když toužíš..,
po něžném pohlazení..,
a když se dočkáš..,
kdy se dočkáš ?
Pak uzřels sebe,
Lásku svou něžnou.
Pán Bůh opatruj Vás, ženy milé mi,
na světě,
na planetě.
Nechť pohoří stojí dál,
když plácá se ryba v jezeře pod ním.
Když ploutví vodou šplouchá v jezeře pod pohořím.
Pohoří stojí,
sňatek z citu není.
A tak.., co zbývá..,
asi jen budoucnost nekonečná.
Oči pro kočku, pro pejska.., pohlazení své si máš.
S prstem na displeji se na mne po očku, sem tam, i podíváš..,
s cigaretou mezi prsty, sklenicí píva,
či vína.., se sluchátky v uších.. mi žehnáváš..,
umění Tvé v tom okamžiku shledávám.., koordinační.
Hodiny ordinační ?
Lékaři nebojte se, ještě žiji.
Láskou v srdci svém.
A co krásní čápi nám říkávají ?
Když zobákem dlouhým si klapají ?
,,Klapi klap, já jsem čáp.
Nebojte se, Lidé.. miluji,
a když milujete se,
děti nosívám..Vám.“
Pak, ten krásný čáp..,
řekne..,,klapi klap“,
roztáhne křídla svá,
a rozletí se do světa.
Přeletí pohoří,
a..milé děti roznáší..,
nám.
A tak si říkávám..kde konec as,
je, tomu: ,,klapi klap“,
pohádky té..nám ?..
..že Lásku krásnou as.., odnesl si ďas.