Anotace: Notace vnimani při čaji a pronikajicim chladu podzimní nostalgie tvůrčích pocitku hoření, dvě básně jedné zkušenosti.
Svět vzdalovani
kvetnata míza
roste na obloze
Lístečky obývající jas
krásná velebena prázdnota
a kůže popela darujici stín
iluze a fantazie
tancující v mysli
jdoucí za koleje smrti
Podél řeky mrazivé prsty
podzimu na kůži laskavé krve
Ohřev čaje v tichu smirlive zjevení
ve tmě rozesvitajici oslnění
Bříšky prstů kreslí
spřízněné souvislosti
zarustajici ohněm
do srdce
imaginerie rozmrazi obzor
a my oba vzdáleni
se spojíme hřejivou hrudi
z popínavých rostlin břečťanu
spojí se naše jazyky poezie
a slunce milosti soumraku
vnese plodnost a vlidnost
do míst odkud není návratu
Osvobozené tělo přítomnosti
(Malá scéna 2.10. 2018') Tobě & pokladům imaginace
___
Báseň blaha rozuzlení tyrkysoveho vánku
Při večeři
myšlenky miliony oči myriady
Tváře fasety lásky
demanty poklesky pokory
Mrazivé podzimní tóny vánku
Les zpívající neslysne
Udery srdce hudební dynamo
Vlákno reflexi nás řekou
Spanilé tváře hoření
Na hrudi černobílé magma
Stopy unasive nostalgie
Polibky rozpolcenych andělu
Ustavajici náklonnost laskavého polosera
Ustavicna něha znetvorene pocitky
Upominajici na báseň tvoření
Jako tepot pod hlesnymi krami
Udusane zdivo bezedne říjnové jízdy
vesmirem a Tebou
( Byt v Uherském Hradišti, 2.10. 2018)