Anotace: .
Ještě mě chvíli hlaď.
Těžké utopené prsty
ve vlnách vlasů.
Noc mlčky přikyvuje,
i dnes usínám poslední.
Klidný ospalý dech
hřeje na dlani.
Voníš jako svítání
chránící hvězdy před pádem.
Ani se nezachvěješ,
když si o tebe svět
opře čelo.
I slunce se pohnulo,
zmateně krouží kolem.
A s ním jedna květina
bažící po pohlazení
tvých paprsků.