Jsi

Jsi

Anotace: ... když máte v duši jasný... zmatek...

                                                    Jsi

Jsi polední měsíc, půlnoční slunce,

divoká krása i vítr ztichlý,

poušť zalitá vodou, krb bez ohně,

studený plamen a horký led.

Mraky bez vody i prach, který osvěží,

strom rostoucí do země, sníh uprostřed léta,

voda tekoucí do kopce i hornaté údolí,

čas běžící nazpátek.

Cíl bez konce i konec uprostřed cesty,

skalnatá rovina, zalesněné pole,

pták v hlubinách a ryba v oblacích,

obraz bez malby i prázdné plátno s tisícem barev,

bezhlasý zpěv a řvoucí ticho, nevyřčené přání,

jediná hvězda na mléčné dráze a Severka mířící na jih.

To všechno a snad mnohem víc jsi ty, moje milá…

Autor mravenec, 06.05.2024
Přečteno 59x
Tipy 13
Poslední tipující: cappuccinogirl, kozorožka, Sonador, Fractura cordis aperta, Chane, mkinka, IronDodo, Žluťák, Lesní žínka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... spíš ten zmatek, no... ale moc děkuji, JT

06.05.2024 18:24:04 | mravenec

Krásnej zmatek, nádherný vyznání:-)*

06.05.2024 10:45:31 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí