Anotace: ... když chcete bdít...
Trumfy noci
Kolik máš ještě v rukávu trumfů,
ptal jsem se bdící noci,
kde žaluzie neznaly konce, sovy strážily tmu,
vítr hvízdal basovým klíčem
a tvoje krása přehlušila i půlnoční zvony.
Když pak tvá vůně zavelela,
pozvedl jsem poslušně pohár…
k ústům…