Příliš mladá Máří

Příliš mladá Máří

Anotace: ... když přemýšlíte, co by bylo, kdyby... pokud vám to bude připadat nesrozumitelné, což bych se ani nedivil, nelekejte se; chyba není na vašem monitoru...

Příliš mladá Máří

Šedivou, a přece tak milou Prahou, mě před léty XY, a ještě pár navíc, po žulové dlažbě nesou zašedlé kecky …

Vlasy svírá kožený řemínek a srdce touha; či smutek…?  Ach, kde jsi má Máří, kde…?

Co na tom, že vypadám jak On… Ach, kde jsi má Máří, kde…?

Manšestráky tak úzké, jak mé sevřené hrdlo; ach kde jsi má Máří, kde…(?) …  víš, nikdy jsem netušil, že Máří je blonďatá; ty ano…? Ano…?

Ano, je, teď už to vím… také, ale co z toho; pro mě jsi… příliš mladá… ach kde jsi má Máří… bez tebe nikdy nebudu On… nikdy tě nepotkám….

Vím, nebo si to jen myslím, třeba, potkám jich tisíc… či snad ještě víc…(?), ale žádná nebude jako ty, která mě (ne)našla… tenkrát…

Nad hlavou mi přelétl racek… je zima a k zimě racci patří, přece; zvlášť tady v Praze; ani jsem hlavu nezvedl… ach kde jsi má …

Vytahaný svetr krásy nepřidá a na krku křížek – snad proto, že se to dnes, vlastně tenkrát, nenosí – nezaujme…

Že by přece… (?) ohlédnu se. Blázne, to jen stovky kilometrů daleko zazvonil zvonek… zvonek zvoní, škola končí, po schodech (se) běží… moje Máří…

Na okamžik se na těch schodech zastaví, vzdychne, pak pohodí hlavou a hurá; venku je sníh, tak akorát na koulovačku…

Zatřepu culíkem; pár vloček spadne na chodník a kecky, promočené věčnou pražskou břečkou zastudí… jak duše, která se tou zimou z roku XY vrací zpět…

Do časů a rozpoložení, kam patří… co kdyby Máří mezitím povyrostla...?

Autor mravenec, 10.08.2024
Přečteno 62x
Tipy 8
Poslední tipující: jort1, Iva Husárková, mkinka, Sonador
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

chyba není... vůbec nikde...*

10.08.2024 22:51:02 | Sonador

líbí

... no, děkuji; ty jsi na mě byla vždycky hodná... ;)

10.08.2024 22:52:01 | mravenec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí