Anotace: ... když budete mít pocit, že to není k pochopení, nemýlíte se, myslím...
Kavárna na náměstí…
Chutnala mi.
Ke kávě našeho rozhovoru s příchutí oříšku, přidala ta pozorná kavárnice sladký bonbón svého úsměvu zabalený do papírku hezké chvilky … Jen tak; grátis.
Na nakousnutou porci řízku, zdobící talíř svědomí přede mnou, jsem si nakapal citron vlastní hlouposti; neosvěžil… jak by také mohl …
Ten bonbón, ten prchavý kousíček potěšení podaný pro radost, jsem si uložil do kapsy vzpomínek… na lepší časy…
Kdykoli do ní zabloudím rukou, připomenu si ji.
Tu kavárnici i tu chvíli…