Anotace: ... když... když...
Bílá růže…
Dlouze, velmi dlouze sis přivoněla k růži, tam v zahradách pod katedrálou, natahující paže svých věží až k nebi.
Snad, snad jsi z ní chtěla načerpat sílu, kterou jsem ti právě vzal…
Ta růže, ač bílá, mi připomněla krajkový lem tvých do růžova vyvedených kalhotek; vůní, či snad podobou jejího květu s… tím… tvým…? Nevím…
A pak, náhle, jsi byla pryč a mně v ruce pálila ta krajka a v očích štípal dým tvé poslední nedokouřené cigarety…