Anotace: ... když víte, že nevíte vůbec nic... dokud se práve to nestane...
Procházka do budoucna
Večer vykvetl poloviční tváří měsíce do krásy, výkřiky ptáků ze sna přivolaly noc, klapot, jak od koňských kopyt zní polní cestou a tvá, mrazem políbená ruka přece hřeje…
Zastav se a obejmi mě, milá, budoucnost nejistotou zuby cení, bolest prázdného polštáře stahuje černé mraky osamění… a slunné jitro se do mlhy smutku halí…
Prázdné náměstí si utře oči uslzené milióny drobných kapiček, když oslavný triumf andělských kůrů zazní jak výkřik milující se ženy a růže zavoní a rozkvete do plné krásy...