Jako sněhová vločka
Řekli mi,
že žádná sněhová vločka není stejná.
Z nebe jich padá – miliony,
a já marně hledám
alespoň jejich podobnost.
Řekli mi,
Že prázdná slova jsou ničitelem
lidských vztahů – tak chladné,
jako sněhové vločky,
a já marně hledám jejich smysl.
Řekli mi,
stůj nohama na zemi,
ale země – otočí se – stejně tak,
jako lidská slova,
a já marně hledám, stabilitu.
Čekám na vločku,
jež dopadne na mou dlaň
a rozpustí se v prázdné slovo,
Země se otočí vzhůru nohama
a já zázrakem nespadnu.
Přečteno 530x
Tipy 8
Poslední tipující: CoT, Isquieasuus, enigman, jitoush, poeta, Robin Marnolli
Komentáře (2)
Komentujících (2)