Anotace: ...
Sešla na scestí
jen malé uklouznutí
však prý zaslouží
trest nejvyšší
Ať hodí kamenem ten
kdo je bez viny
než na hranici skončí
hříšnice
než černý kouř
ze smolných polen
zahalí její tvář
a jazyky plamenů
olíznou
bílá chodidla
Snad deset otčenášů
mohlo by vykoupit
provinilou
Kněz slibuje spásu duše
nabízí odpustky k prodeji
služebník boží
vlk v rouše beránčím
smilník v sutaně
v loži udělí rozhřešení
Trubte na poplach!
Odpusť nám naše viny,
jakož i my odpouštíme
našim viníkům...
Amen!