Anotace: Občasné vyražení dechu světem
Občas se podaří
si zpřetrhat okovy všednosti.
Oči se rozevřou tíhou nočního nebe,
jež hlubokým výdechem
odhazuje hvězdy
do našich zornic.
Čelist klesá k zrnkům písku, kde
ji omývá vlna údivu,
odnáší
náplavu řas.
Film zamrzá,
stříhám, lepím
koláž z šumění listí
mračných pár
paralyzovaných myšlenek,
celým tím klišé.
Dere se pokus
vstřebat
velikost obvyklosti,
ale z beznaděje
smetu vše do šuplíku
a veškerý úžas
vystřídá odpor.