Anotace: Tracy Chapman – Telling Stories – pokus o velmi volný překlad
Fantazie a představy
jsou na stránkách a mezi řádky tvých pamětí.
Napiš je.
Neznamenají však víc, než jen historky.
Výmysly mezi tebou a skutečností.
Uděláš a řekneš cokoliv,
aby se tvůj každodenní život stal snesitelnějším.
Fantazie a výmysly mezi tebou a mnou.
Monstrózní schémata,
ve kterých jsem děsivá příšera.
Godzilla, co pojídá město a utíká.
Ve vznášedle se směju.
V děsivých snech a vzpomínkách
zůstáváš sám.
Přenech smůlu a hořkost
těm, kteří nemluví.
V psaní najdi úctu, soucit
a budoucnost.
Psaním vytvoř pravdu mezi řádky.
Fantazie a výmysly mezi tebou a všemi.
Dej vše, co se chce.
Dej nám další smutnou špinavou historku.
Lež mezi představami je někdy to nejlepší.
Někdy lež je to nejlepší.
Je to nejlepší.